این پرسش نامه به دلیل داشتن تعداد سوال زیاد و عدم همکاری آزمودنی و هم چنین مسائل فرهنگی پس از تحلیل عامل ۳۴ سوال آن حذف گردید.
آلفای کرونباخ پرسش نامه ریف در این پژوهش ۹/۰ بود که پس از حذف تعدادی از سوالات، در پرسش نامه ۵۰ سوالی به دست آمده، ۹۱۸/۰ شد.
۳-۴-۳- پرسش نامه عشق :
پرسش نامه محقق ساخته عشق که جهت سنجش و ارزیابی میزان عشق در رابطه زناشویی به کار می رود ابتدا شامل ۴۸ سوال بوده و سوالات مربوط به مؤلفه شناخت(۱-۱۲)، احترام(۱۳-۲۴)، دلسوزی(۲۵-۳۶) و احساس مسئولیت(۳۷-۴۸) زوجین نسبت به یکدیگر است. پاسخ دهندگان جواب خود را در یک مقیاس لیکرت ۵ درجه ای( خیلی زیاد، زیاد، در حد متوسط، کم و خیلی کم ) بیان میکنند. ابتدا این پرسش نامه ۴۸ سوالی روی ۳۰ زوج اجرا گردید و پس از اجرای پایلوت و گرفتن آلفای کرونباخ دارای پایایی ۶۸۲/۰ بود . پس از حذف سوالاتی از آن، پرسش نامه دارای ۳۵ سوال شد؛ سوالات ۱ تا ۹ مربوط به مؤلفه شناخت، سوالات ۱۰ تا ۱۶ مربوط به مؤلفه احترام، سوالات ۱۷ تا ۲۷ مربوط به مؤلفه دلسوزی، سوالات ۲۸ تا ۳۵ مربوط به مؤلفه احساس مسئولیت که در آخر آلفای کرونباخ ۶۹۲/۰ به دست آمد.
۳-۵- روش اجرای پژوهش:
الف) روش اجرای پژوهش شامل دو مرحله مقدماتی و اصلی میباشد.
۱- مرحله مقدماتی: ابتدا پرسش نامه های تهیه شده روی نمونه ای به حجم ۳۰ زن متاهل اجرا شد تا اطمینان حاصل شود که ابزارهای پژوهش و روش اجرای کار درست میباشد.
۲- مرحله اصلی: پس از انجام مطالعات مقدماتی و رفع نواقص، پرسش نامه ها به صورت کامل روی نمونه تحقیق اجرا شدند واطلاعات لازم برای تجزیه و تحلیل جمع آوری شد.
ب) پس از دریافت معرفینامه از دانشگاه جهت اخذ مجوز پژوهش، به مراکز مشاوره، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، اولیا دانش آموزان مدارس نواحی مختلف، و نمونه های در دسترس شهر بندرعباس مراجعه گردید. برای جلب همکاری زوجین در تکمیل پرسش نامه ها، با مسؤولان مراکز مختلف راجع به کار پژوهشی و نحوه همکاری و فراهم نمودن شرایط مناسب، هماهنگی لازم به عمل آمد. سپس توضیحات ضروری در مورد نحوه پاسخگویی به سؤالات ۳ پرسش نامه در اختیار آزمودنیها قرار گرفت؛ و بعداز تکمیل، جمع آوری گردید. هم چنین توضیح داده شد که این پرسش نامه ها جهت انجام یک تحقیق علمی تهیه و تنظیم شده است، لذا تقاضا شد با امنیت خاطر و با کمال دقت و صداقت به سؤالات این پرسش نامه ها پاسخ داده شود. به منظور جلب اعتماد پاسخ دهندگان، این نکته ذکر شد که پاسخهای ارائه شده کاملاً محرمانه تلقی میگردد. تکمیل پرسش نامه ها حدود ۴ ماه به طول انجامید. در مرحله آخر نمرهگذاری و تجزیه و تحلیل اطلاعات و در آخر استخراج نتایج نهایی صورت گرفت. پس از جمع آوری و بررسی پاسخ نامه ها، مشخص شد از تعداد ۳۹۰ مورد ۳۶۸ مورد از پرسش نامههای توزیع شده به طور کامل پاسخ داده شده است. بنابرین تحلیل داده ها بر روی ۳۶۸ مورد انجام گرفت.
۳-۶- روش آماری برای تحلیل داده ها:
در این پژوهش پس از گردآوری داده ها به وسیله تکنیک پرسش نامه به استخراج داده های نهایی مبادرت و با بهره گرفتن از برنامه نرم افزاری SPSS (نسخه ۱۷) به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد. در مرحله بعد در جهت توصیف داده ها، آماره های میانگین، انحراف استاندارد و . . . بهره گرفته شد. از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیونی دو و چند متغیره نیز جهت آزمون فرضیات و سنجش روابط بین متغیر ها استفاده گردید.
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- جداول فراوانی :
جدول۱-۴ : توزیع فراوانی ، درصد، درصد تجمعی مربوط به جنسیت آزمودنی های شرکت کننده در پژوهش
مجموع
۳۶۸
۱۰٫۰
۱۰٫۰
جدول فوق بیانگر جنسیت پاسخ گویان شرکت کننده در آزمون است که فراوانی آن ها برای زن و مرد یکسان است .
نمودار ۱- ۴ : نمودار درصدی توزیع جنسیت آزمودنی ها در پژوهش حاضر
جدول۲-۴ : توزیع فراوانی ، درصد، درصد تجمعی مربوط به سن آزمودنی های شرکت کننده در پژوهش
مجموع
۳۶۸
۱۰٫۰
۱۰٫۰
جدول فوق بیانگر سن پاسخ گویان شرکت کننده در آزمون است که بیشترین درصد فراوانی ۳۲٫۳ % برای سنین ۴۵-۴۱ سال و کمترین ۳٫۵ % برای سنین ۶۰-۵۶ سال میباشد و ۸۰٫۷ درصد تا سن ۵۰ سال را نشان میدهد .
نمودار ۲- ۴ : نمودار درصدی توزیع سنی آزمودنی ها در پژوهش حاضر
جدول۳-۴ : توزیع فراوانی ، درصد، درصد تجمعی مربوط به مدت زمان ازدواج آزمودنی های شرکت کننده در پژوهش
مجموع
۳۶۸
۱۰٫۰
۱۰٫۰
جدول فوق بیانگر مدت زمان ازدواج پاسخ گویان شرکت کننده در آزمون است که بیشترین درصد فراوانی ۵۳٫۸ % برای سنین ۲۵-۲۱ سال و کمترین ۰٫۸ % برای سنین ۱۰-۵ سال میباشد .
نمودار۳- ۴ : نمودار درصدی توزیع مدت زمان ازدواج آزمودنی ها در پژوهش حاضر
جدول۴-۴ : توزیع فراوانی ، درصد، درصد تجمعی مربوط به تحصیلات آزمودنی های شرکت کننده در پژوهش